Polityka prywatności

Polityka prywatności sieci

zobowiązuje się do ochrony Twojej prywatności. Skontaktuj się z nami, jeśli masz jakiekolwiek pytania lub problemy związane z korzystaniem z danych osobowych, a chętnie pomożemy.

Korzystając z tej strony i / lub naszych usług, wyrażasz zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych zgodnie z niniejszą Polityką prywatności.

Spis treści

  1. Definicje stosowane w niniejszych zasadach
  2. Zasady ochrony danych, które stosujemy
  3. Jakie masz prawa dotyczące Twoich Danych Osobowych
  4. Jakie dane osobowe gromadzimy na twój temat
  5. Jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe
  6. Kto jeszcze ma dostęp do Twoich danych osobowych
  7. Jak zabezpieczamy twoje dane
  8. Informacje o plikach cookie
  9. Informacje kontaktowe

definicje

Dane osobowe- wszelkie informacje dotyczące zidentyfikowanej lub możliwej do zidentyfikowania osoby fizycznej.
Przetwarzanie- wszelkie operacje lub zestawy operacji, które są wykonywane na Danych Osobowych lub w zestawach Danych Osobowych.
Temat danych- osoba fizyczna, której dane osobowe są przetwarzane.
Dziecko - osoba fizyczna w wieku 16.
My nas (pisane wielkimi literami lub nie) -

Zasady ochrony danych

Obiecujemy przestrzegać następujących zasad ochrony danych:

  • Przetwarzanie jest zgodne z prawem, uczciwe, przejrzyste. Nasze działania związane z przetwarzaniem są zgodne z prawem. Zawsze rozważamy Twoje prawa przed przetwarzaniem danych osobowych. Przekażemy Ci informacje dotyczące przetwarzania na żądanie.
  • Przetwarzanie jest ograniczone do celu. Nasze działania przetwarzania pasują do celu, dla którego zebrano dane osobowe.
  • Przetwarzanie odbywa się przy minimalnych danych. Gromadzimy i przetwarzamy minimalną ilość Danych Osobowych wymaganych do dowolnego celu.
  • Przetwarzanie jest ograniczone z okresem czasu. Nie przechowamy danych osobowych dłużej niż to konieczne.
  • Dołożymy wszelkich starań, aby zapewnić dokładność danych.
  • Dołożymy wszelkich starań, aby zapewnić integralność i poufność danych.

Prawa podmiotu danych

Podmiot danych ma następujące prawa:

  1. Prawo do informacji - co oznacza, że ​​musisz wiedzieć, czy Twoje dane osobowe są przetwarzane; jakie dane są gromadzone, skąd są pozyskiwane oraz dlaczego i przez kogo są przetwarzane.
  2. Prawo dostępu - co oznacza, że ​​masz prawo dostępu do danych zebranych od / o Tobie. Obejmuje to prawo do żądania i uzyskania kopii zgromadzonych danych osobowych.
  3. Prawo do sprostowania - co oznacza, że ​​masz prawo do żądania poprawienia lub usunięcia swoich danych osobowych, które są niedokładne lub niekompletne.
  4. Prawo do usunięcia - co oznacza, że ​​w pewnych okolicznościach możesz poprosić o usunięcie Twoich Danych Osobowych z naszych rejestrów.
  5. Prawo do ograniczenia przetwarzania - co oznacza, że ​​mają zastosowanie określone warunki, mają Państwo prawo ograniczyć przetwarzanie swoich danych osobowych.
  6. Prawo do zgłaszania sprzeciwu wobec przetwarzania - co oznacza, że ​​w niektórych przypadkach masz prawo sprzeciwić się przetwarzaniu danych osobowych, na przykład w przypadku marketingu bezpośredniego.
  7. Prawo do zgłaszania sprzeciwu wobec automatycznego przetwarzania - co oznacza, że ​​masz prawo sprzeciwić się automatycznemu przetwarzaniu, w tym profilowaniu; i nie podlegać decyzji opartej wyłącznie na automatycznym przetwarzaniu. To prawo można wykonywać, gdy wynik profilowania wywołuje skutki prawne lub znacząco wpływa na Ciebie.
  8. Prawo do przenoszenia danych - masz prawo do uzyskania swoich Danych Osobowych w formacie do odczytu maszynowego lub, jeśli jest to wykonalne, jako bezpośredniego transferu z jednego Procesora do drugiego.
  9. Prawo do złożenia skargi - w przypadku, gdy odrzucimy Twój wniosek w oparciu o prawa dostępu, podamy powód, dla którego mamy uzasadnić. Jeśli nie jesteś usatysfakcjonowany sposobem, w jaki rozpatrzono Twoją prośbę, skontaktuj się z nami.
  10. Prawo do pomocyorgan nadzorczy- co oznacza, że ​​masz prawo do pomocy organu nadzorczego i prawo do innych środków prawnych, takich jak dochodzenie odszkodowania.
  11. Prawo do wycofania zgody - masz prawo wycofać dowolną zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych.

Dane, które zbieramy

Informacje, które nam przekazałeś
Może to być Twój adres e-mail, imię i nazwisko, adres rozliczeniowy, adres domowy itp. - głównie informacje niezbędne do dostarczenia produktu / usługi lub zwiększenia zadowolenia klienta z naszej strony. Zapisujemy informacje, które nam przekazujesz, aby móc komentować lub wykonywać inne czynności na stronie. Informacje te obejmują na przykład imię i nazwisko oraz adres e-mail.

Informacje automatycznie gromadzone o Tobie
Obejmuje to informacje, które są automatycznie przechowywane przez pliki cookie i inne narzędzia sesji. Na przykład informacje o koszyku na zakupy, adres IP, historia zakupów (jeśli takowa istnieje) itp. Informacje te służą poprawie jakości obsługi klienta. Kiedy korzystasz z naszych usług lub przeglądasz zawartość naszej strony internetowej, Twoje działania mogą być rejestrowane.

Informacje od naszych partnerów
Zbieramy informacje od naszych zaufanych partnerów, potwierdzając, że mają podstawy prawne do udostępniania nam tych informacji. Są to informacje, które przekazałeś im bezpośrednio lub które zgromadziły na Twój temat z innych względów prawnych. Ta lista to: The NCS Trust, EFL Trust.

Publicznie dostępne informacje
Możemy gromadzić informacje o Tobie, które są publicznie dostępne.

Jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe

Używamy danych osobowych w celu:

  • zapewniamy naszą usługę Tobie. Obejmuje to na przykład rejestrację konta; dostarczanie innych produktów i usług, o które prosisz; dostarczanie artykułów promocyjnych na twoją prośbę i komunikowanie się z tobą w związku z tymi produktami i usługami; komunikowanie się i interakcja z tobą; i powiadamiając Cię o zmianach w jakichkolwiek usługach.
  • popraw jakość obsługi klienta;
  • spełnić obowiązek wynikający z przepisów prawa lub umowy;
  • przekazywać informacje o programie dla młodzieży, w którym jesteś zarejestrowany;
  • o historiach sukcesu z naszych programów młodzieżowych;
  • aby wesprzeć Ciebie lub Twoje dziecko w programie dla młodzieży

Używamy Twoich Danych Osobowych z uzasadnionych przyczyn i / lub z Twoją zgodą.

Na podstawie zawarcia umowy lub wypełnienia zobowiązań umownych przetwarzamy Twoje dane osobowe w następujących celach:

  • aby cię zidentyfikować;
  • aby zapewnić ci usługę lub wysłać / zaoferować ci produkt;
  • komunikować się w celu sprzedaży lub wystawienia faktury;
  • przekazywać informacje o programie dla młodzieży, w którym jesteś zarejestrowany;
  • o historiach sukcesu z naszych programów młodzieżowych;
  • aby wesprzeć Ciebie lub Twoje dziecko w programie dla młodzieży

Ze względu na uzasadniony interes przetwarzamy Twoje dane osobowe w następujących celach:

  • do wysyłania spersonalizowanych ofert * (od nas i / lub naszych starannie dobranych partnerów);
  • administrować i analizować bazę naszych klientów (zachowania zakupowe i historia) w celu poprawy jakości, różnorodności i dostępności produktów / usług oferowanych / dostarczanych;
  • do prowadzenia ankiet dotyczących zadowolenia klienta;
  • przekazywać informacje o programie dla młodzieży, w którym jesteś zarejestrowany;
  • o historiach sukcesu z naszych programów młodzieżowych;
  • aby wesprzeć Ciebie lub Twoje dziecko w programie dla młodzieży

Dopóki nie poinformowałeś nas o tym inaczej, rozważamy zaoferowanie Ci produktów / usług, które są podobne lub identyczne z twoją historią zakupów / przeglądaniem, aby być naszym uzasadnionym interesem.

Za Twoją zgodą przetwarzamy Twoje dane osobowe w następujących celach:

  • do wysyłania biuletynów i ofert kampanii (od nas i / lub naszych starannie dobranych partnerów);
  • w innych celach poprosiliśmy o twoją zgodę;
  • przekazywać informacje o programie dla młodzieży, w którym jesteś zarejestrowany;
  • o historiach sukcesu z naszych programów młodzieżowych;
  • aby wesprzeć Ciebie lub Twoje dziecko w programie dla młodzieży

Przetwarzamy Twoje dane osobowe w celu wywiązania się z obowiązku wynikającego z przepisów prawa i / lub użycia Twoich Danych Osobowych dla opcji przewidzianych przez prawo. Zastrzegamy sobie prawo do anonimizacji zebranych danych osobowych i ich wykorzystania. Będziemy wykorzystywać dane wykraczające poza zakres niniejszych Zasad wyłącznie w przypadku ich anonimizacji. Nie zapisujemy informacji rozliczeniowych, takich jak dane karty kredytowej. Zachowamy inne informacje o zakupie zebrane o Tobie tak długo, jak to konieczne do celów księgowych lub innych obowiązków wynikających z przepisów prawa, ale nie dłużej niż 5 lat.

Możemy przetwarzać Twoje Dane Osobowe w dodatkowych celach, które nie są tu wymienione, ale są zgodne z pierwotnym celem, dla którego dane zostały zgromadzone. W tym celu zapewniamy, że:

  • związek między celami, kontekstem i charakterem danych osobowych jest odpowiedni do dalszego przetwarzania;
  • dalsze przetwarzanie nie zaszkodzi twoim interesom i
  • istniałaby odpowiednia ochrona dla przetwarzania.

Poinformujemy Cię o dalszym przetwarzaniu i celach.

Kto jeszcze może uzyskać dostęp do Twoich danych osobowych

Nie udostępniamy danych osobowych nieznajomym. Dane osobowe o Tobie są w niektórych przypadkach przekazywane naszym zaufanym partnerom w celu umożliwienia świadczenia usługi lub zwiększenia zadowolenia klienta. Udostępniamy Twoje dane:

Nasi partnerzy przetwarzania:

  • Paypal dla płatności. Zostaniesz poinformowany, gdy ten proces się rozpocznie.

Nasi partnerzy programu:

  • Trust NCS - tylko dla programów NCS.
  • Zaufanie EFL - tylko dla programów NCS.

Współpracujemy tylko z partnerami Processing, którzy są w stanie zapewnić odpowiedni poziom ochrony Twoich danych osobowych. Ujawniamy Twoje Dane Osobowe stronom trzecim lub urzędnikom publicznym, gdy jesteśmy do tego prawnie zobowiązani. Możemy ujawnić Twoje Dane Osobowe stronom trzecim, jeśli wyraziłeś na to zgodę lub masz do tego inne podstawy prawne.

Jak zabezpieczamy twoje dane

Dokładamy wszelkich starań, aby Twoje dane osobowe były bezpieczne. Używamy bezpiecznych protokołów do komunikacji i przesyłania danych (takich jak HTTPS). W razie potrzeby używamy anonimizacji i pseudonimizacji. Monitorujemy nasze systemy pod kątem możliwych słabości i ataków.

Mimo że staramy się jak najlepiej, nie możemy zagwarantować bezpieczeństwa informacji. Obiecujemy jednak powiadomić odpowiednie organy o naruszeniach bezpieczeństwa danych. Powiadomimy Cię również, jeśli istnieje zagrożenie dla Twoich praw lub interesów. Zrobimy wszystko, co w naszej mocy, aby zapobiec naruszeniom bezpieczeństwa i aby pomóc władzom w przypadku jakichkolwiek naruszeń.

Jeśli masz konto u nas, pamiętaj, że musisz zachować swoją nazwę użytkownika i hasło w tajemnicy.

Dzieci

Nie zamierzamy zbierać ani świadomie zbierać informacji od dzieci w wieku poniżej 14 za pośrednictwem naszej strony internetowej. Jako organizacja charytatywna dla młodzieży istnieje wymóg gromadzenia informacji dotyczących młodych ludzi, którzy są zainteresowani lub uczestniczą w naszych programach. Rodzice są kontaktowani w sprawie tych danych, gdy dostarczane są dane rodziców.

Pliki cookie i inne technologie, z których korzystamy

Używamy plików cookie i / lub podobnych technologii do analizowania zachowań klientów, administrowania stroną internetową, śledzenia ruchów użytkowników i zbierania informacji o użytkownikach. Odbywa się to w celu personalizacji i ulepszenia Twojego doświadczenia z nami.

Cookie to mały plik tekstowy przechowywany na twoim komputerze. Pliki cookie przechowują informacje, które pomagają w działaniu witryn. Tylko my możemy uzyskać dostęp do plików cookie utworzonych przez naszą stronę internetową. Możesz kontrolować swoje ciasteczka na poziomie przeglądarki. Wybranie wyłączenia plików cookie może utrudnić korzystanie z niektórych funkcji.

Używamy plików cookie do następujących celów:

  • Niezbędne pliki cookie - te pliki cookie są niezbędne do korzystania z niektórych ważnych funkcji naszej witryny, takich jak logowanie. Te pliki cookie nie zbierają żadnych danych osobowych.
  • Funkcjonalne pliki cookie - te pliki cookie zapewniają funkcjonalność, która sprawia, że ​​korzystanie z naszych usług jest wygodniejsze i umożliwia udostępnianie bardziej spersonalizowanych funkcji. Na przykład mogą zapamiętywać twoje imię i adres e-mail w formularzach komentarzy, więc nie musisz ponownie wpisywać tych informacji następnym razem podczas komentowania.
  • Pliki cookie Analytics - te pliki cookie służą do śledzenia użytkowania i działania naszej witryny i usług
  • Pliki cookie dotyczące reklam - te pliki cookie służą do wyświetlania reklam, które są istotne dla Ciebie i Twoich zainteresowań. Ponadto służą one do ograniczenia liczby wyświetleń reklamy. Zazwyczaj są umieszczane na stronie przez sieci reklamowe za zgodą operatora strony. Te ciasteczka pamiętają, że odwiedziłeś stronę internetową i te informacje są udostępniane innym organizacjom, takim jak reklamodawcy. Często pliki cookie służące do kierowania lub reklamowania będą powiązane z funkcjami witryny udostępnianymi przez inną organizację.

Możesz usunąć pliki cookie przechowywane na twoim komputerze za pomocą ustawień przeglądarki. Alternatywnie możesz kontrolować niektóre pliki cookie stron 3rd za pomocą platformy zwiększania prywatności, takiej jak optout.aboutads.info or youronlinechoices.com. Więcej informacji na temat plików cookie można znaleźć na stronie allaboutcookies.org.

Używamy Google Analytics do mierzenia ruchu na naszej stronie. Google ma własną Politykę prywatności, którą możesz sprawdzić tutaj. Jeśli chcesz zrezygnować z śledzenia przez Google Analytics, odwiedź stronę Strona rezygnacji z Google Analytics.

Informacje kontaktowe

Organ nadzoru danych w Anglii - https://ico.org.uk - ICO - Biuro informacji

Element Society - zadzwoń do 0114 2999 214, aby omówić dane.

Zmiany niniejszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany niniejszej Polityki prywatności.
Ostatnia modyfikacja została dokonana 21 / 05 / 2018.

Element Society